ABOUT BENITA

Benita (1976) is in Suriname geboren en op jonge leeftijd met haar ouders in Nederland komen wonen. In haar jeugd speelde het geloof geen al te grote rol. In haar pubertijd heeft zij het Christelijk geloof vaarwel gezegd. Op haar 21ste heeft Benita de liefde van Jezus leren kennen en is zij tot bekering gekomen.

Haar bekering voelde als een bevrijding en vond plaats nadat zij een moeilijke periode had doorgemaakt. De liefde en blijdschap die zij sindsdien ervaart, zijn een inspiratiebron gebleken voor vele liederen die zij heeft geschreven. Ook haar ouders en andere familieleden zijn tot bekering gekomen. Haar ouders, die op haar 16de waren gescheiden, zijn op haar 28ste weer bij elkaar gekomen. In 2004 heeft Benita haar man Wilfred leren kennen. In 2007 zijn zij getrouwd.

Benita is kort na haar bekering over Jezus, Zijn liefde en genade gaan zingen. Al snel is zij in het praiseteam van haar kerk gaan zingen en heeft zij geleerd hoe zij een aanbiddingsdienst moest leiden.

Tegenwoordig gaat Benita naar Unity Ministries in Almere, waar zij een van de leidsters van het praiseteam is. Tijdens de diensten zingt Benita regelmatig een lied dat zij zelf heeft geschreven. Daarnaast zingt Benita regelmatig in andere kerken.

In de jaren sinds haar bekering heeft Benita vele liederen geschreven. Een aantal van deze liederen heeft Benita opgenomen. In oktober 2016 is haar eerste cd uitgekomen met als titel My Heavenly Treasure. De nummers op het album zijn door Benita zelf geschreven.